Trygzone-logo

Nyheder

Leder du efter inspiration? Søg blandt artikler på sitet for holistiske tips og information om zoneterapi.

Seneste artikler

Følg mig på:

instagram
Image Alt

Akupunktur

Akupunktur i Aarhus

Klassisk kinesisk akupunktur i Aarhus

Hvad er akupunktur?

Akupunktur er en behandlingsform, hvor jeg som akupunktør anvender sterile og tynde akupunkturnåle på bestemte og nøje udvalgte punkter på kroppen.
Akupunkturen har sin oprindelse fra Kina og er en meget gammel behandlingsmetode, da den går mange tusinde år tilbage. Akupunkturen er anerkendt af WHO (Verdens sundhedsorganisation). Både kropsakupunktur og øreakupunktur.

Akupunktur i Aarhus

Hvordan virker akupunktur?

Kroppen ses som en helhed indenfor klassisk kinesisk medicin. Det er vigtigt at få genoprettet eventuel smerte, problem eller lidelse, da det viser, at kroppen er i ubalance. En længerevarig ubalance kan medføre sygdom, så det er vigtigt at få kroppen på rette vej hurtigst muligt. Klassisk kinesisk akupunktur har en regulerende og balancerende virkning på kroppen. Akupunkturen er med til at skabe harmoni i kroppen. Både fysisk og psykisk. Akupunktur virker ved at stimulere vævet og øge blodgennemstrømningen. På denne måde øges udskillelsen af affaldsstoffer og har der været en spænding, mindskes denne. Derudover øges optagelsen af næring.

Hvad kan klassisk kinesisk akupunktur hjælpe på?

Akupunktur er en anerkendt og effektiv behandlingsform, når vi ønsker at opretholde et godt og sundt helbred. Psykisk og fysisk. Klassisk akupunktur er for dig, som ønsker:

  • Mere energi
  • En styrket krop
  • Hjælp til smerter
  • Balance i kroppen – psykisk og fysisk
  • Styrket immunforsvar

Akupunktur anvendes til at lindre og forebygge symptomer. Et udsnit af disse symptomer ses nedenfor.

Smerter

Kæbespændinger

Smerter i bevægeapparatet

Ondt i knæet

Rygproblemer

Muskelsmerter og gigt

Smerter ved vandladning

Hovedpine og migræne

Læs mere om zoneterapi mod migræne

Menstruation

Smerter

Uregelmæssig menstruation

Præmenstruelt syndrom (PMS)

Manglende/kraftig menstruation

Hedestigninger

Fordøjelse

Sure opstød

Kvalme

Diarre og forstoppelse

Mavesmerter/kramper

Oppustethed og luft i maven

Manglende appetit

Allergi

Løbende næse

Stoppet næse

Kløende næse og øjne

Røde og hævede øjne

Hjernerystelse 

Lys- og lydfølsom

Synsforstyrrelser

Osteklokkefornemmelse

Koncentrations- og hukommelsesbesvær

Træthed og kvalme

Hovedpine

Graviditet

Kvalme

Halsbrand

Fødselsmodning

Barnløshed 

Fertilitet

Akupunktur til
til kvinden og manden

Læs mere om zoneterapi mod barnløshed

Søvn

Svært ved at falde i søvn

Vågner om natten og svært ved at finde ro

Svedture

Restless legs ved sengetid

Træthed

Læs om zoneterapi
mod søvnbesvær 

Akupunktur i Aarhus

Ledige tider til akupunktur

Du er velkommen til at ringe eller skrive til mig. Sammen finder vi en tid til akupunktur. En behandlingstid som passer dig.

Tlf: 26 28 17 33

Du kan også finde ledige tider til akupunktur under “Book tid”

Akupunktur trin for trin

Hvordan foregår det første møde med mig?

Hvis det er første gang, du skal besøge mig, kan det være rart at vide, hvordan en behandling med akupunktur foregår. Nedenfor kan du danne dig et overblik over, hvordan en konsultation med akupunktur er.
Hvis du er i tvivl om noget, er du mere end velkommen til at kontakte mig.

Opstartssamtale

Vi har en opstartssamtale, hvor du deler dét, som du har lyst til at dele. Jeg fører journal, hvor jeg noterer, hvad du ønsker hjælp til.

Behandling

Du ligger og slapper af under tæppet, imens du får akupunktur, som passer til lige netop dig og dine behov. Akupunkturen kan fx kombineres med zoneterapi.

Afslutning

Afslutningsvis kommer du ned fra briksen og får et glas vand, så affaldsstofferne har de bedste betingelser for at forlade kroppen.

Videre aftale

Vi evaluerer på behandlingen og laver en plan for et videre forløb med akupunktur, hvis du ønsker at komme igen.

Naturlige reaktioner

Reaktioner på akupunktur

Alle reaktioner ved akupunktur er helt naturlige og ikke farlige.

Enhver reaktion kommer som en del af, at kroppen og sindet er ved at finde sin vej til balance. Det kan være fysiske og psykiske reaktioner, som kan komme under og efter akupunkturbehandlingen.

Reaktioner efter akupunktur:

Bedre søvn

Bedre fordøjelse

Øget svedsekretion

Øget energiniveau

Træthed

Velvære

Reaktioner under akupunktur:

Du kan få en oplevelse af at fryse

Varmefølelse i kroppen

Psykisk reaktion (fx glæde eller gråd)

Hovedpine

Træthed og dyb afslapning

Maven rumler

Ofte stillede spørgsmål om akupunktur

Gør det ondt at få akupunktur?

Det gør ikke ondt, men den følelse og oplevelse du kan få, når nålen rammer huden kan føles som et lille stik. Det varer i ultrakort tid. Derefter opleves afslapning og velvære.

Hvordan føles akupunktur?

Når akupunkturnålen placeres i akupunkturpunktet på kroppen, kan det føles som varmende, kølende, strømmende, bevægende, sitrende eller stikkende fornemmelse. Dette sker lige præcis dér, hvor nålen er sat, men kan også fornemmes på huden omkring nålen og fx ned langs benet.

Det kan føles som dyb afslapning af få akupunktur, når nålene er sat. Derfor kan du måske få et lille hvil eller falder i søvn under tæppet. Dette er helt naturligt.

Når akupunkturnålene er sat på forskellige steder på kroppen, kan du opleve en varmefølelse. 

Hvor hurtigt virker akupunktur?

Hvor hurtigt akupunktur hjælper afhænger af den problemstilling, som du ønsker hjælp til. Er tilstanden kronisk eller kompleks, kan det tage længere tid at behandle sammenlignet med et akut og ukompliceret problem. 

 

Det vil tage ca. 5 gange at hjælpe kroppen med at hele sig selv, hvis dine symptomer ikke er kroniske. Er symptomerne og problemstillingerne mere komplekse, vil behandlingsgangene med akupunktur være omkring 12-14 gange.

 

Lige så mange forskellige mennsker, der er, lige så mange forskellige behandlingsplaner er der. Det er meget individuelt. Hos nogen hjælper det er komme til en akupunkturbehandling fast en gang hver 3.uge for at holde smerterne for døren. For andre kan 3 akupunkturbehandlinger være løsningen.

Du er meget velkommen til at kontakte mig og høre mere!

Kan akupunktur hjælpe på stress?

Akupunktur virker afstressende og har en beroligende effekt på krop og sind. Der er forskellige akupunkturpunkter på øret og resten af kroppen, som virker afspændende, afslappende og beroligende. Akupunktur skaber velvære og hjælper kroppen og sindet til selv at skabe balance og harmoni.

Efter en periode på ½ år med mavesmerter pga. forstoppelse, søgte jeg hjælp hos Trygzone. Jeg havde hørt godt om hendes behandlinger, og dette blev jeg bekræftet i efter første behandling med akupunktur. Udover forstoppelse har jeg døjet med spændingshovedpine igennem mange år. Efter 7 x akupunkturbehandlinger er jeg nu smertefri. Både i maven og i hovedet. Fordøjelsen er på plads, hvilket betyder mere, end jeg nogensinde ville have troet. Christina har hjulpet mig igennem en smertefuld periode, hvilket jeg er meget meget glad for. Hilsen Markus.

Markus 59 år

Det er en skøn følelse at være til behandling hos Christina. Jeg får akupunktur og zoneterapi, som har hjulpet mig med stress og angst. Efter længere tids stresssygemelding er jeg nu tilbage på arbejde. Jeg har fået min livsgnist tilbage og kommer nu til behandling for at være god ved mig selv. Alle skulle prøve et behandlingsforløb med akupunktur og zoneterapi hos Christina. De bedste hilsner Susanne.

Susanne 37 år