Trygzone-logo

Nyheder

Leder du efter inspiration? Søg blandt artikler på sitet for holistiske tips og information om zoneterapi.

Seneste artikler

Følg mig på:

instagram
Image Alt

Zoneterapi søvn

Zoneterapi kan afhjælpe søvnbesvær

Zoneterapi mod søvnproblemer

Døjer du med søvnbesvær?

Føler du dig energiforladt?
Har du svært ved at falde i søvn?
Vågner du om natten og har svært ved at finde ro?
Vender og drejer du dig om natten?
Insomni?
Har du søvnapnø og vågner pga. vejrtrækningsbesvær?
Føler du dig ikke udhvilet, når du vågner om morgenen?
Har du urolige ben? Restless legs?
Er du søvnløs? Så kan zoneterapi mod dit søvn besvær måske være den helt rigtige løsning for dig.

Find årsagen til søvnproblematikken

Hvad er årsagen til søvnbesvær?

Bekymrer du dig?
Har du smerter?
Føler du dig stresset?
Er du ked af det?
Har du natarbejde?
Har du angst?
Er du nybagt forælder?
Har du urolige ben (Restless legs)?
Tager du medicin, som har bivirkninger?
Har du tankemylder?
Kollegiale problemer?
Følelsesmæssige forhold?
Sygdom?

Det kan også være, at du ikke kender forklaringen på, at du har søvnbesvær!?
Søvn er et basalt behov

Hvad er konsekvensen af manglende søvn?

Som du helt sikkert allerede ved, er søvn et livsnødvendigt behov, som skal opfyldes for, at vi kan fungere optimalt. Kroppens celler regenererer sig selv, og hele kroppen lades op under søvnen.
Energiniveauet er højere efter en god nats søvn, humøret er bedre, og vi kan bedre huske og koncentrere os i løbet af dagen. Det kan være frustrerende at have søvnproblemer af den ene eller anden slags. Vores krop og vores sind bliver påvirket negativt af manglende søvn, og det kan på sigt medføre en stresset krop. Konsekvensen kan eksempelvis være koncentrations- og hukommelsesbesvær, tristhed, depression, muskelømhed og hovedpine.

Zoneterapi kan give dig en bedre søvn

Zoneterapi kan afhjælpe søvnproblemer

Oplever du problemer med din søvn på den ene eller anden måde, kan zoneterapi være behandlingsformen, som kan hjælpe dig på rette vej til en bedre og mere optimal søvn. Zoneterapi virker afstressende, beroligende og afslappende på din krop og dit sind. Både under og efter behandlingen.
Under en zoneterapibehandling kan du opleve at blive søvnig og muligvis falde i søvn på briksen. Dette er helt naturligt og et tegn på, at du slapper af. Du behøver ikke holde dig vågen under behandlingen, hvis du føler trang til at hvile.
Hvis du kan, så mærk efter, hvad kroppen har behov for under behandlingen.

Jeg går til zoneterapi hos Christina, da jeg gennem en længere periode har haft problemer med dårlig søvn, migræne og muskelinfiltrationer. Allerede efter første behandling kunne jeg mærke en bedring på de ting, jeg kom til behandling for. Christina er god til at lytte og “pejle” sig ind på problemet. Hun er en dygtig, empatisk og kompetent zoneterapeut. Jeg føler mig tryg i hendes måde at behandle på, og hun er meget rolig og har en tillidsvækkende personlighed. Det er trygt og rart at gå til behandling hos Trygzone / Christina. Jeg oplever, at det er utroligt nemt at slappe af under behandlingerne. Zoneterapi er meget effektivt og har en god effekt på mig, hvorfor jeg fremover vil gå til behandling hos Christina. Både til zoneterapi og myofascieterapi. Jeg kan jeg kun give Christina de bedste anbefalinger. Du er den bedste!

Hanne 57 år

Jeg har fået behandling mod træthed, søvnbesvær og generel ubalance i kroppen. En time i Christinas hænder får min krop til at slappe af og komme helt ned i gear. Det er ren velvære - og virkningen efterfølgende er ikke til at tage fejl af. Jeg går derfra med fornyet energi og mit søvnmønster bliver markant bedre. Christina er passioneret, omhyggelig og enormt dygtig - hun får mine varmeste anbefalinger, og jeg kommer helt sikkert igen.

Julie 30 år
Zoneterapi mod søvnbesvær

Hvordan foregår det første møde med mig?

Hvis det er første gang, I skal besøge mig, kan det være rart at vide, hvordan en behandling foregår. Nedenfor kan I danne dig et overblik over, hvordan en konsultation med babyzoneterapi foregår.
Hvis I er i tvivl om noget, er I mere end velkommen til at kontakte mig.

Zoneterapi mod søvnbesvær

Opstartssamtale

Når du kommer til mig i klinikken, starter vi med en opstartssamtale, hvor jeg bliver klogere på, hvordan du har det, og hvad du oplever som værende svært ift. din søvn. Har du tankemylder, vågner du midt om natten badet i sved, eller kan du ikke falde i søvn? Jeg vil gerne høre nærmere om lige netop det, som du oplever ift. din søvn.

Livsstil og kost

Vi tager en snak om din livsstil og din kost, og hvis du har lyst, giver jeg dig anbefalinger ift. kosttilskud, som vil være gavnligt for en naturlig og optimal søvn. Det er nemlig muligt at spise sig til en bedre søvn. Fx er bananer og mørk chokolade madvarer, som er yderst effektive at indtage inden sengetid for at opnå en optimal nats søvn.

Er din krop stresset? 

Et led i zoneterapi-behandlingen er, at vi taler om årsagerne til dine søvnproblemer. Det kunne eksempelvis være en stresset krop. Det er ikke sikkert, at du nødvendigvis oplever, at din krop er stresset, men stresshormonerne har indflydelse på, om du kan finde ro i kroppen eller ej.

Jeg hjælper dig på vej til at kunne slappe bedre af og hvis du har behov for det, finder vi sammen ud af, hvad der skal til for dig for at kunne slappe af.

 

Andre årsager til søvnbesvær

Vi taler om, hvilke årsager, der kan være til søvnbesværet. Grubler du over noget, er du i gang med en livsstilsændring eller sker der andre former for ændringer i dit liv? 

Det kan også være, at du ikke kender forklaringen. Uanset hvad vil jeg gøre mit bedste for at hjælpe dig til en bedre søvn.

 

Har du andet på hjerte?

Udover din søvnproblematik, er du meget velkommen til at dele andet, som du har på hjerte om din helbredstilstand, så jeg får et billede af hele dig og dermed hjælpe dig bedst muligt.

Zoneterapi virker beroligende på nervesystemet

Behandling med zoneterapi

Når vi har talt om, hvordan du oplever din søvn eller mangel på samme, får du behandling. På briksen ligger du med et tæppe og slapper af/hviler dig, og du kan høre afslappende musik, hvis du har lyst. Jeg undersøger din fod og behandler dig herefter på den bedst tænkelig måde vha. zoneterapi. Søvncenteret på storetåen vil bl.a. blive masseret og trykpåvirket.
Jeg tilbyder dig at sætte små ørefrø i dit øre. Disse små frø virker ved at stimulere gavnlige punkter i dit øre. Det er et fantastisk supplement til zoneterapien, når søvnproblematikkerne skal afhjælpes. Afslutningsvis kommer du stille og roligt ned af briksen. Herefter får du et glas vand.
Sammen planlægger vi det videre forløb for at komme søvnbesværet til livs.
Hvis du ønsker en ny tid, kan vi sammen booke den i Stavtrup (Aarhus).

Zoneterapi giver velvære, afslapning og ro

Zoneterapi som velvære og forebyggende behandling

Jeg giver zoneterapi som behandling og som forebyggende behandling. Du og din baby behøver ikke at have symptomer eller et specifikt søvnproblem for at få zoneterapi hos mig.
Måske vil du gerne give en forebyggende behandling til din baby? Eller måske vil du gerne fortsætte med at have en dejlig og stabil søvn?
Årsagerne til, at du henvender dig, kan være mange, og du og dit barn er velkommen uanset om det er afslapning, velvære, søvnproblemløsende eller problemforebyggende for dig. Det er sjældent, at kroppen er fuldstændig i balance, hvorfor zoneterapibehandlinger altid vil have gavnlig effekt på vores krop og sind.

LÆS MERE OM SØVN

Jeg har skrevet et blogindlæg om søvn, hvor du bl.a. kan se en video, som viser, hvordan du giver dig selv zoneterapi på søvncenteret.

Tryk HER

 

Zoneterapi-paa-soevncenteret